Bu Blogda Ara

22 Mart 2017 Çarşamba

BADEMLİ SARMA



Hazır baklavalık yufka ile kolay ve kısa sürede yapılan bir şuruplu tatlı tarifi. Çıtır çıtır bir lezzet, ziyafet sofralarınız için, tarifi denemeniz dileğiyle. 4 Kişilik:
Malzemeler: 6 adet hazır baklavalık yufka
     1/2 su bardağı file badem
     2-3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Üzerine sürmek için; 1 yumurtanın sarısı
Şurubu için: 1 su bardağı portakal reçeli
      veya 1 su bardağı şeker ve 1 su bardağı su ile hazırlanmış hanımgöbeği şurubu (soğuk olsun)

Yapılışı: 3 kat hazır baklavalık yufkayı üst üste yayın. Ara katlara tereyağı sürmeyin. En üst kata erimiş tereyağını fırça ile sürün. Yufkanın 2/3 'üne file badem serpin. Sıkıca rulo şeklinde yufkayı sarın. 3-4 cm uzunluğunda dilimleyin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin.

Üzerlerine fırça ile önce su sürün. Sonrada tereyağı ve yumurta sarısı sürüp, 180 derecede ısınmış fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Pişen sıcak sarmaları servis tabağına yerleştirin. Üzerine hemen soğuk reçeli veya şurubu gezdirin. Afiyet olsun.