22 Mart 2017 Çarşamba

BADEMLİ SARMA



Hazır baklavalık yufka ile kolay ve kısa sürede yapılan bir şuruplu tatlı tarifi. Çıtır çıtır bir lezzet, ziyafet sofralarınız için, tarifi denemeniz dileğiyle. 4 Kişilik:
Malzemeler: 6 adet hazır baklavalık yufka
     1/2 su bardağı file badem
     2-3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Üzerine sürmek için; 1 yumurtanın sarısı
Şurubu için: 1 su bardağı portakal reçeli
      veya 1 su bardağı şeker ve 1 su bardağı su ile hazırlanmış hanımgöbeği şurubu (soğuk olsun)

Yapılışı: 3 kat hazır baklavalık yufkayı üst üste yayın. Ara katlara tereyağı sürmeyin. En üst kata erimiş tereyağını fırça ile sürün. Yufkanın 2/3 'üne file badem serpin. Sıkıca rulo şeklinde yufkayı sarın. 3-4 cm uzunluğunda dilimleyin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin.

Üzerlerine fırça ile önce su sürün. Sonrada tereyağı ve yumurta sarısı sürüp, 180 derecede ısınmış fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Pişen sıcak sarmaları servis tabağına yerleştirin. Üzerine hemen soğuk reçeli veya şurubu gezdirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder