27 Şubat 2017 Pazartesi

SARI VOTKA

Sarı votka, limonla ve portakal likörü ile hazırlanıyor. Sert bir içki, akşam yemeği sonrası servis edebilirsiniz. Tarifi denemenizi dilerim. Ben çok sevdim. Umarım siz de seversiniz. Portakal likörü tarifini, bloğumda bulabilirsiniz.
Malzemeler: 5 adet ince kabuklu limon
     70 cl votka
     4-5 adet tane karabiber
     1 yemek kaşığı toz şeker
     1/2 su bardağı portakal likörü
Yapılışı: 5 limonun kabuğunu, kürete edin. Kabuğun altındaki beyaz kısmı almayın. Kabukları ağzı sıkıca kapanabilen bir kavanoza koyun. Üzerine tane karabiberi, toz şekeri ve votkayı ekleyin.

Kavanozun ağzını sıkıca kapatın. Serin ve karanlık bir yerde (buzdolabında olursa iyi olur) 15 gün bekletin. 15 gün sonra bir süzgeç ve örtüden (tülbent) geçirip, süzün.

Süzdüğünüz votkaya portakal likörünü ekleyin. Buzdolabında saklayın. Servis yapacağınız zaman, votkanız ve kadehleriniz soğuk olsun. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder