Harika bir lezzet, ziyafet sofralarınızın vazgeçilmezi olacaktır. Etsiz olması uzun süre saklanabilmesini sağlıyor ve de yapımı çok kolay. Arkadaşım Umut Seber Hanımdan öğrenip yaptığım bu tarif için, kendisine çok teşekkür ederim. Sadece dostlarım için değil, ailem için de sık yaptığım bir tarif oldu. Denemenizi dilerim.
Malzemeler: 2 su bardağı esmer ince bulgur
2 su bardağı domates rendesi
3 yemek kaşığı galeta unu (veya 2 dilim bayat ekmek içi ufalanmış)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı köfte baharatı
4 yemek kaşığı isot (acı zevkinize göre 3 kaşık da olabilir)
5-6 diş ezilmiş sarımsak
1 adet orta boy rendelenmiş kuru soğan
1/2 su bardağı nar ekşisi
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı ceviz içi (isteğe bağlı, ben eklemiyorum)
1 çay kaşığı tuz
1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
5-6 adet taze soğanın yeşil kısmı ince kıyılmış
Servis için: Marul yaprakları ve limon dilimleri
Yapılışı: Malzemelerden maydanoz ve yeşil soğan hariç hepsini bir kasede karştırın. Üzerini kapatıp serin bir yerde 5-6 saat bekletin.
Bekledikten sonra maydanoz ve yeşil soğanla karıştırıp elinizde köfte şekli verip, marul yapraklarının üzerine dizin. Limon dilimleri ve marul yaprakları ile servis yapın. Afiyet olsun.
Malzemeler: 2 su bardağı esmer ince bulgur
2 su bardağı domates rendesi
3 yemek kaşığı galeta unu (veya 2 dilim bayat ekmek içi ufalanmış)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı köfte baharatı
4 yemek kaşığı isot (acı zevkinize göre 3 kaşık da olabilir)
5-6 diş ezilmiş sarımsak
1 adet orta boy rendelenmiş kuru soğan
1/2 su bardağı nar ekşisi
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 su bardağı ceviz içi (isteğe bağlı, ben eklemiyorum)
1 çay kaşığı tuz
1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
5-6 adet taze soğanın yeşil kısmı ince kıyılmış
Servis için: Marul yaprakları ve limon dilimleri
Yapılışı: Malzemelerden maydanoz ve yeşil soğan hariç hepsini bir kasede karştırın. Üzerini kapatıp serin bir yerde 5-6 saat bekletin.
Bekledikten sonra maydanoz ve yeşil soğanla karıştırıp elinizde köfte şekli verip, marul yapraklarının üzerine dizin. Limon dilimleri ve marul yaprakları ile servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder