22 Şubat 2017 Çarşamba

FIRINDA KARNABAHAR MÜCVERİ

Kolay ve lezzetli bir tarif. Et yemeklerinizin yanında veya meze tabağı olarak servis yapabilirsiniz. Denemeniz dileğiyle.
Malzemeler: 1 adet orta boy karnabahar
     3 yumurta
     3 yemek kaşığı un
     1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
     1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Üzerine sos: 2 diş ezilmiş sarımsak ve 1 su bardağı yoğurt karıştırarak hazırlayın.

Yapılışı: Karnabaharı çiçeklerine bölün, üzerini geçecek kadar su ile kaynatın. 6-7 dakika kaynasın, biraz yumuşadığında ocaktan alıp, suyunu süzün. Diğer yanda kalan malzemeyi bir kasede çırpın. Karnabaharla bu sosu karıştırın.

Yağladığınız fırın kabına yayın. Yaklaşık 1-2 cm kalınlığında olabilir. 180 derecede alt-üst kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekleyin. Ardından sarımsaklı yoğurt üzerine dökerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder