12 Haziran 2017 Pazartesi

PEYNİRLİ KEK


Beyaz peynirle hazırlanan lezzetli bir kek tarifi, denemeniz dileğiyle. Peynirin tuzundan dolayı, tuzlu bir kek diyebiliriz. 
Malzemeler: 3 yumurta
    1 su bardağı erimiş tereyağı
    2 su bardağı rendelenmiş beyaz inek peyniri
    2 su bardağı yoğurt
    2 su bardağı un
    5-6 sap maydanoz ve dereotu (ince doğranmış)
   10 gr hamur kabartma tozu (1 paket)


Yapılışı: 3 yumurtayı bir kasede çırpın. Erimiş tereyağını ve yoğurdu ekleyip karıştırın. Peyniri, dereotunu ve maydanozu ekleyin. Unu ve kabartma tozunu ekleyin.


Diğer kekler gibi akışkan bir hamur değil. Yağlanmış kek kalıbına kek harcını ekleyin. 180 derece önceden ısınmış fırında 40-45 dakika pişirin. Kek piştikten sonra kek kalıbında 5 dakika bekletip, servis tabağına ters çevirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder