Hazır yufka ile hazırlanan bu katmer tarifi, hem kolay,hem de çok lezzetli. Kaymak yerine krema kullanılarak hazırlanan bu tarifi siz, kaymakla da yapabilirsiniz. Tarifi denemeniz dileğiyle. Malzemeler: 1 adet hazır yufka
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı antep fıstığı (öğütülmüş)
2 yemek kaşığı toz şeker
100 ml krema
Yapılışı: Yayvan bir tavada tereyağını eritin.
Kremayı, bir kasede el çırpıcısı ile çırpın, köpürerek biraz koyulaşacaktır.
2 yemek kaşığı antep fıstığını, 2 yemek kaşığı toz şekerle bir kasede karıştırın.
Mutfak tezgahına yufkayı yayın. Kenarlarını keserek, büyük bir kare çıkarın. Bu kareyi de 4 küçük kareye fotoğraftaki gibi kesin.
Yufkanın üzerine tatlı kaşığı ile erimiş tereyağından damlatarak gezdirin. Karelerin ortasına, yufkanın kenarından kestiğiniz parçalardan koyun.Koyulaşan kremadan yufkanın üzerine gezdirerek damlatın. Üzerine şekerli antep fıtığından serpin. Yufkaları fotoğraftaki gibi (mektup zarfı şeklinde) katlayın. Küçük bir kare şeklinde olacaktır.
Tereyağını erittiğiniz tavayı ateşe yerleştirip, yağlı tavada, katmerlerin her iki yüzünü kızartın. Kızarmış katmerleri servis tabağına alın. Üzerine krema gezdirin. Antep fıstığı serpin. Katmer sıcak servis edilen bir tatlıdır. Akşam yemeğinin üzerine servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder