6 Temmuz 2017 Perşembe

TAVUK KÖFTESİ


Harika bir lezzet ve yapımı çok kolay. Tarifi denemenizi dilerim. 15 köfte çıkıyor.
Malzemeler: 1 tavuğun göğüs eti (bütün tavuğu haşlayıp, göğüs etini alın, et suyundan ise 2 su bardağı kullanmak için ayırın.)
     2 yemek kaşığı tereyağı
     2yemek kaşığı un
     1 tatlı kaşığı hindistancevizi rendelenmiş
     1 çay kaşığı tuz
     1 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
Kızartmak için: 1 su bardağı galeta unu
     2 yumurta
     1/2 su bardağı sıvıyağ

Yapılışı: Haşlanmış tavuk etini, bir çatal yardımıyla didikleyin ve bıçakla bezelye büyüklüğünde doğrayın. Tavuk etine tuz ve karabiberi ekleyin.


    Bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritin. Unu ekleyip, hafifçe pembeleştirin. Una yavaş yavaş, 2 su bardağı tavuk suyunu ekleyin ve bir el çırpıcısı ile karıştırın. Bir, iki taşım kaynadığında hindistancevizi rendesini ve tavuk etini ekleyin ve köfte harcını ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
    Bir tabakta 2 yumurtayı, bir tutam tuzla çırpın.

    Elinize, köfte harcından bir yumurta büyüklüğünde alın. Galeta ununa bulayın. Elinizde üzerine bastırarak, köfteye yassı bir şekil verin. Çırpılmış yumurtaya köfteyi batırın. Tavada kızgın yağda, köftelerin her iki yüzünü altın rengi kızartın. Afiyet olsun.
Not: Ben organik bütün tavuk alıp, düdüklü tencerede haşlıyorum. Göğüs etini köfte için kullanıyorum. Tavuğun suyu böylece daha yağlı olduğu için, köfte de lezzetli oluyor. Tavuğun kalan suyunu ve etlerini başka yemekler için kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder