Biberli peynir, ziyafet sofralarınızda başlangıçta servis edeceğiniz bir iştah açıcı. Yapımı çok kolay ve lezzetli bir aperatif. Tarifi denemeniz dileğiyle.
Malzemeler: 250 gr acı yeşil-kırmızı biber (Maraş biberi, Arslanlar Köyü biberi)
500 gr tatlı lor peyniri
500 gr çökelek peyniri
1 yemek kaşığı tuz (sofra tuzu)
Üzerine: 2 yemek kaşığı yoğurt suyu
Yapılışı: Acı biberi mutlaka elinize eldiven giyerek yıkayın, sapını ve çekirdeklerini çıkarın. Biberin et kısmını mutfak robotunda minik parçalayın.
Derin bir kasede biberi, peynirleri ve tuzu yoğurun. 1 litrelik bir kavanoza elinizle bastırarak doldurun. Aralarında hava kalmasın. Kavanozu ağzına kadar doldurduktan sonra en üste yoğurdun suyunu ekleyin. Kavanozun kapağını kapatın. 10 gün sonra peyniriniz hazır olacaktır.
Yiyeceğiniz zaman servis tabağına alın, üzerine zeytinyağı ekleyerek servis yapın. Kavanozu her açtığınızda üzerine yoğurt suyu 1-2 kaşık ekleyin. Böylece peyniriniz hep yumuşak kalır. Afiyet olsun.
Malzemeler: 250 gr acı yeşil-kırmızı biber (Maraş biberi, Arslanlar Köyü biberi)
500 gr tatlı lor peyniri
500 gr çökelek peyniri
1 yemek kaşığı tuz (sofra tuzu)
Üzerine: 2 yemek kaşığı yoğurt suyu
Yapılışı: Acı biberi mutlaka elinize eldiven giyerek yıkayın, sapını ve çekirdeklerini çıkarın. Biberin et kısmını mutfak robotunda minik parçalayın.
Derin bir kasede biberi, peynirleri ve tuzu yoğurun. 1 litrelik bir kavanoza elinizle bastırarak doldurun. Aralarında hava kalmasın. Kavanozu ağzına kadar doldurduktan sonra en üste yoğurdun suyunu ekleyin. Kavanozun kapağını kapatın. 10 gün sonra peyniriniz hazır olacaktır.
Yiyeceğiniz zaman servis tabağına alın, üzerine zeytinyağı ekleyerek servis yapın. Kavanozu her açtığınızda üzerine yoğurt suyu 1-2 kaşık ekleyin. Böylece peyniriniz hep yumuşak kalır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder