13 Haziran 2017 Salı

HAZIR YUFKA İLE LAHMACUN



Evde lahmacun hazırlamak çok kolay ve lezzetli. Çıtır çıtır bir tad. Bu kolay tarifi denemenizi dilerim.
Malzemeler: 2 adet hazır yufka
2-3 yemek kaşığı erimiş tereyağı
1 kahve fincanı su
İç malzemesi: 250 gr kıyma
3-5 sap maydanoz (ince doğranmış)
1 adet kuru soğan (rondoda parçalayın)
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet yeşil biber (ince doğranmış)
1 adet kırmızı kapya biber (ince doğranmış)
1 çay kaşığı tuz, kimyon ve çekilmiş tane karabiber
Yapılışı: Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin. Üzerine 1 yufka yerleştirin. Erimiş tereyağı ile 1 kahve fincanı suyu bir kasede karıştırın. Bu sostan 2-3 yemek kaşığı yufkanın üzerine serpin. Diğer yufkayı, bu yufkanın üzerine yerleştirin. İç malzemesini bir kasede karıştırıp, köfte hamuru haline getirin. Bu köfte hamurunu elinizle fırın kabındaki yufkanın üzerine, ince bir tabaka halinde yerleştirin. Kasede kalan tereyağlı suyu en üste serpin. Önceden ısınmış fırında 180 derecede 15-20 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak servis edin. Servis ederken, yanında limon dilimleri, kırmızı pul biber ve roka iyi olur. Afiyet olsun.

Not: Bir diğer servis önerisi: İsterseniz fırından çıkarıp, lahmacunu hemen rulo yapın. Dilimleyin, üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Üzerine, tereyağında kırmızı pul biber kızdırıp, gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder