25 Ekim 2015 Pazar

BALLI CEVİZLİ KURABİYE


Bal sevenler için. Çıtır çıtır, lezzetli ve kolay bir kurabiye tarifi. Üzerinde balın parlaklığı ve cevizin kavrulmuşluğu harika. Çay saatlerinizi tadlandırmasını dilerim.
Malzemeler: 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
                   1,5 su bardağı toz şeker
                   3 yumurtanın sarısı
                   1/2 su bardağı süt
                   2 çorba kaşığı bal
                   4,5 su bardağı un
                   1 paket hamur kabartma tozu (10 gr)
Üzerine: 1 yumurtanın beyazını çatalla hafifçe bir kasede çırpın
             1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Yapılışı: Tereyağını küp küp doğrayın, toz şekerle elinizle karıştırın. Yumurta sarılarını, sütü, balı, unu ve hamur kabartma tozunu ekleyip elinize yapışmayan bir hamur yapın.

Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde  parçalar koparın, elinizde top şeklini verin. Hamur topunuzun üst yüzünü önce yumurta beyazına batırın, sonra da cevize batırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.

Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında 30-35 dakika cevizler hafif kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra fırın tepsisinde soğusun. Soğuduktan sonra servis tabağınıza alabilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: Bu ölçülerle 2 fırın tepsisi kurabiye yapıyorum. Ağzı kapaklı cam kavanozda bayatlamadan uzun süre tazeliğini koruyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder