4 Ocak 2017 Çarşamba

FIRINDA TAVUKLU MERCİMEK

Oldukça lezzetli bir mercimek yemeği tarifi. Hem sunumu hemde lezzetiyle sofralarınızı şenlendirsin. Denemeniz dileğiyle. 3-4 Kişilik:
Malzemeler: 300 gr tavuk eti
     1,5 su bardağı yeşil mercimek
     3 su bardağı tavuk suyu
     1 orta boy kuru soğan (küp doğranmış)
     2 yemek kaşığı tereyağı
     1 çay kaşığı tuz
     1 çay kaşığı kuru nane
     1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Üzerine beşamel sos için: 2 yemek kaşığı tereyağı
     2 yemek kaşığı un
     300 ml sıcak süt
     1/2 çay kaşığı tuz
     4-5 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri veya taze kaşar peyniri

Yapılışı: Tavuk etini tencerede 20-25 dakika haşlayın. Haşlanan tavuk etini, elinizle minik parçalara ayırın. Tavuğun suyunu ayırın.
Mercimeği yıkayıp küçük bir tencerede, üzerini geçecek kadar su ile 2-3 dakika kaynatın. Kara suyu çıksın. Mercimeğin bu suyunu süzün.
Tencereye yağı ekleyip, soğanı, naneyi, kırmızı pul biberi ekleyip hafifçe kavurun. Soğana, mercimeği, tuzu ve tavuk suyunu ekleyin. 30-35 dakikada mercimekler suyunu çekip, pişecektir.
Beşamel sos için, sos tavasına tereyağını ekleyin. Kısık ateşte yağ eridiğinde, unu ekleyip, karıştırın. 1-2 dakika sonra azar azar karıştırarak sütü ekleyin. Tuzu ve peynirin yarısını, ekleyin. Beşamel sos biraz sulu olsun. Pişen sosu kenara alın.

20x20 cm civarında bir fırın kabına mercimeği yayın. Üzerine parçalanmış tavukları yerleştirin. Tavuğun üstüne beşamel sosu yayın. En üste de ayırdığınız peyniri serpin.
Önceden 200 derecede ısınmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Yanında yeşil salata ile dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder