1 Temmuz 2015 Çarşamba

ERİK ŞURUBU


Erik şurubu sevilerek içilen bir soğuk içecek. Yaz günlerinde serinlemek için birebir, denemenizi dilerim. Kışlık şurupların hazırlanış tekniği ile hazırlıyorum. Ancak şekeri az kullandığım için bir kaç gün içinde tüketilmesini öneririm. Zaten çocuklarınız varsa şurubun bitmesi an meselesi.
Malzemeler: 1 Kg tatlı kırmızı erik
                       2 litre su
                       1 su bardağı toz şeker
                       1 çubuk tarçın
Yapılışı:Erikleri yıkayıp temizleyip tencereye ekleyin. Çekirdeklerini çıkarmayın. Üzerine su, şeker ve çubuk tarçını ekleyin. Ocağın orta gözünde ateşe yerleştirin. Kaynayıp eriklerin kabukları çatlayınca ateşten alın. Soğuyunca süzgeçten suyunu süzüp şişelere doldurup buzdolabına koyun. Soğuk servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder