16 Temmuz 2015 Perşembe

FINDIKLI ŞEKERPARE


Fındıklı şekerpare gelenekselin aksine çıtır çıtır bir şuruplu tatlı, uzun yıllardır pişirdiğim bu tarifi denemenizi dilerim.
40 adet şekerpare için
Malzemeler: 500 gr. un
                      100 gr irmik
                      200 gr fındık içi (kavrulmuş, kabuksuz ve tuzsuz)
                      5 yemek kaşığı şeker
                      250 gr tereyağı (oda ısısında)
                      2 yumurta (oda ısısında)
                      1 paket hamur kabartma tozu
                      1 paket vanilya
Şurubu için: 4 su bardağı şeker
                     4 su bardağı su
                     1/2 limonun suyu
Yapılışı: Küçük bir tencereye şurup için şekeri ve suyu ekleyip kısık ateşe yerleştirin. Karıştırmayın. Şeker tencere ısındıkça yavaşça eriyecektir. Eriyip kaynamaya başlayınca 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp şurubu ateşten alın. Kenara soğumaya bırakın.

Fındık içlerinden 40 adet bir kaseye ayırın. Kalan fındık içini mutfak robotunda parçalayın. Robota tereyağını ve şekeri de ekleyip hepsini karıştırın. Çukur bir kaseye unu ve kabartma tozunu eleyin. İrmiği, yumurtayı, vanilyayı, ve robotta ki malzemeyi ekleyip hamuru yoğurun. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde küçük toplar koparın. Elinizde yuvarlayıp, yassıltın. Üzerine ayırdığınız fındık içlerinden batırın. Sıvı yağla hafifçe yağladığınız fırın tepsisine dizin. Bu malzemeyi 2 fırın tepsisine paylaştırın.

180 derecede 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz üzerlerine soğuk şurubu gezdirerek dökün. Şurubu tamamen çekip soğuyunca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder