Fındıklı şekerpare gelenekselin aksine çıtır çıtır bir şuruplu tatlı, uzun yıllardır pişirdiğim bu tarifi denemenizi dilerim.
40 adet şekerpare için
Malzemeler: 500 gr. un
100 gr irmik
200 gr fındık içi (kavrulmuş, kabuksuz ve tuzsuz)
5 yemek kaşığı şeker
250 gr tereyağı (oda ısısında)
2 yumurta (oda ısısında)
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket vanilya
Şurubu için: 4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1/2 limonun suyu
Yapılışı: Küçük bir tencereye şurup için şekeri ve suyu ekleyip kısık ateşe yerleştirin. Karıştırmayın. Şeker tencere ısındıkça yavaşça eriyecektir. Eriyip kaynamaya başlayınca 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp şurubu ateşten alın. Kenara soğumaya bırakın.
180 derecede 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz üzerlerine soğuk şurubu gezdirerek dökün. Şurubu tamamen çekip soğuyunca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder