Ballı zencefil şurubunu, kış aylarında sıcak sıcak içmenizi öneririm. Nezleye karşı koruyucu olarak tüketebilirsiniz. Harika bir lezzet. Buzdolabında 1 ay saklayabilirsiniz.
Malzemeler: 1 su bardağı bal
2 limon kabuğuyla birlikte ince dilimlenmiş
1 portakal kabuğuyla birlikte ince dilimlenmiş
1 taze zencefil (yarım limon büyüklüğünde kesin, kabuğunu soyun, minik küpler halinde doğrayıp, havanda dövün)
1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
Yapılışı: Malzemelerin hepsini bir kasede karıştırıp, cam kavanoza doldurun. Buzdolabında 1 ay dinlendirin. Bardağınıza 1-2 yemek kaşığı şuruptan koyup üzerini sıcak su ile tamamlayın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder