28 Şubat 2016 Pazar

REZENE KÖKÜ SOSLU ANTRİKOT


Keyifli bir akşam yemeği için oldukça kısa sürede hazırlanan, zevkli bir yemek. Bu kolay tarifi, denemenizi dilerim.
Malzemeler: 3 dilim antrikot
                   1 çay kaşığı tuz
                   1 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
                   1 yemek kaşığı dijon hardalı
                   3 yemek kaşığı zeytinyağı
Sos malzemesi: 2 rezene kökü
                   2 yemek kaşığı tereyağı
                   1 yemek kaşığı esmer toz şeker
                   1 yemek kaşığı beyaz şarap
                   1 su bardağı tavuk suyu (sıcak)
                   1 yemek kaşığı krema
Servis tabağı için: Roka
Yapılışı:3 dilim antrikotu bir tabağa dizin, üzerine tuz ve karabiber her iki tarafına serpin, bir fırça ile dijon hardalı üzerine sürün. Beklesin.

Bir rezene kökünü dört parçaya bölün. Önce orta ateşte tereyağını eritin. Rezene kökünü sos tenceresine atıp, kavurun. Üzerine esmer toz şeker 1 yemek kaşığı serpin. Ateşi iyice kısın. Rezene kökü karamelize olsun. Karıştırın. Üzerine beyaz şarap 1 yemek kaşığı serpin. Şarabın alkolü uçsun. 1 su bardağı tavuk suyunu azar azar ekleyerek rezenenin suyu çekmesini sağlayın. 15 dakika kadar bu işlem sürer. Üzerine 1 yemek kaşığı krema ekleyin.


Kalın tabanlı çelik tencereye zeytinyağı ekleyin. Tava ısındığında etleri tavaya yerleştirin. 1 dakika her iki yüzünü pişirin. Eğer eti sulu sevmiyorsanız 2 dakika da pişirebilirsiniz.
 Bir tabağa roka ve rezene yaprakları yerleştirin. Yanına pişen antrikotu yerleştirin. Pişen rezene köklerini roka yapraklarının üzerine yerleştirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder