17 Şubat 2016 Çarşamba

PORTAKALLI CHEESECAKE

Portakal reçeli ve süzme yoğurt kullandığım bu tarifi denemenizi dilerim. Herkesin severek yediği, oldukça kolay ve lezzetli bir cheesecake.
Malzemeler: Tabanı için; 200 gr Petit Beurre bisküvi (mutfak robotunda ufalayın)
      80 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
Kreması için; 500 gr süzme yoğurt
      2 yemek kaşığı mısır nişastası
      1 yemek kaşığı un
      1 su bardağı pudra şekeri
      3 yumurta
      1 portakalın kabuğunu ( rendeleyin )
      1/2 portakalın suyu
      1çay bardağı süt (75 ml)
Üzerine sos; 1 su bardağı portakal reçeli
Yapılışı: Bisküvileri mutfak robotunda un haline getirin. Tereyağını ekleyip mutfak robotunda karıştırın. Tabanına yağlı kağıt yerleştirdiğiniz 26 cm.lik kelepçeli kalıba taban hamurunu yayın ve elinizle bastırın.


Yumurtaların sarı ve beyazlarını ayırın. Yumurta beyazlarını mikserle çırpın, kar haline gelsin. Ayrı bir kapta, bir kaşıkla süzme yoğurdu, yumurta sarılarını, pudra şekerini, mısır nişastasını, unu, portakal kabuklarını, portakal suyunu ve sütü karıştırın. Bu karışıma, kar halindeki yumurta beyazlarını da ekleyip kaşıkla karıştırın. Bu krema karışımını taban hamurunun üzerine yayın.

180 derecede önceden ısınmış fırında 40-45 dakika pişirin. Fırında cheesecake pişerken ayrı bir kasede su koyun. Böylece cheesecake çatlamaz. Üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardığınızda kalıp içinde soğuyuncaya kadar bekletin. Soğuduktan sonra bir spatula ile kelepçeli kalıbın kenarlarından keki kurtararak ayırın. Üzerine portakal reçelini sos  olarak sürün. Buzdolabında 2-3 saat bekletin. Afiyet olsun.



Not: Portakal reçeli tarifine ''Yiyecekleri Saklama Yöntemleri ve Kış Hazırlıkları'' etiketinden bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder