9 Şubat 2016 Salı

YULAFLI BAR



Karamel sos ile hazırladığım bu barlar, çok lezzetli ve kolay. Siz de farklı soslarla hazırlayabilirsiniz. Sevdiklerinize hazırlamak için harika bir tad, denemenizi dilerim.
Hamuru için malzemeler: 2 su bardağı yulaf
                  1+ 3/4 su bardağı un
                  1+ 1/2 su bardağı esmer toz şeker
                  1 su bardağı erimiş tereyağı
                  1 tatlı kaşığı karbonat
                  1/2 çay kaşığı tuz
Arasına sürmek için: 2 su bardağı pişirdiğiniz karamel sos
                  1/2 su bardağı damla çikolata
Yapılışı: Hamur malzemelerini, bir kasede kaşıkla karıştırın. Hamurun yarısını, yağlı kağıt serdiğiniz fırın kabına, elinizle bastırarak yerleştirin. Üzerine damla çikolataları serpin. Çikolataların üzerine, karamel sosu yayın. Karamel sosun üzerine, kasede kalan hamur malzemesinin diğer yarısını, serpin. Hafifçe elinizle bastırın.



180 derecede ısıtılmış fırında, yaklaşık 25 dakika, üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp dilimleyin. Afiyet olsun.                                                                              Not: Karamel sos malzemesi:1+1/2 su bardağı esmer şeker
              50 gr tereyağı
              1/2 su bardağı krema
Yapılışı:Küçük bir tencerede esmer şekeri tereyağı ile karamel kıvamına gelinceye kadar pişirin. Karamel kıvamına gelince ateşten alıp, içine kremayı ekleyip, karıştırın. Hazırladığınız bu sosu ister sıcak, isterseniz de soğuk kek ve tatlılarınızın üzerinde kullanabilirsiniz.                                                                                                                         










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder