6 Eylül 2016 Salı

DAMLA SAKIZLI KEK


Yumuşacık ve lezzetli bir kek. Damla sakızının hoş aroması, keki taçlandırıyor. Çay saatleriniz için, kolay bir tarif, denemenizi dilerim.

Malzemeler: 3 yumurta
                      1,5 su bardağı toz şeker
                      1 su bardağı süt
                      1 su bardağı sıvı yağ
                      2,5 su bardağı un
                      1 paket (10 gr) hamur kabartma tozu
                      2-3 adet damla sakızı

Yapılışı: Tüm malzemeleriniz oda sıcaklığında olsun. Yumurtayı ve toz şekeri bir kasede el çırpıcısı ile çırpın. Üzerine süt ve sıvı yağı da ekleyip çırpın. Havanda 1 tatlı kaşığı toz şerle 2-3 adet damla sakızını ezin. Ezilmiş damla sakızını, unu ve hamur kabartma tozunu da ekleyip kek hamurunu karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına, hamuru dökün. 170 derecede ısınmış fırında 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra kalıbda 5 dakika dinlendirip, ters çevirin, dilimleyin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder