23 Kasım 2017 Perşembe

FIRINDA LİMONLU TAVUK

Oldukça lezzetli bir tarif. Hazırladığım bu yemeği patates püresinin üzerine yerleştirerek servis ediyorum. Ziyafet sofraları için hoş bir sunum oluyor. Tavuk eti veya hindi eti ile hazırlayabilirsiniz. Malzemeler: 2 adet tavuk göğsü her birini enine 4 dilime bölün. Dilimlerinizin kalınlığı, yaklaşık 1 cm.i geçmesin.
Bulamak için:4 yemek kaşığı galeta unu
       3 yemek kaşığı  rendelenmiş parmesan peyniri (veya kaşar peyniri)
       2 yemek kaşığı un
       1 limonun rendelenmiş kabuğu
       2 diş ezilmiş sarımsak
       1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
       1 çay kaşığı tuz
       1/2 çay kaşığı karabiber
       1 adet yumurta
       1/2 limonun suyu
Garnitür: 10 adet çeri domates ( 2'ye bölünmüş)
       10-12 adet taze kuşkonmaz
       1 çay kaşığı tuz
       1/2 çay kaşığı karabiber
       3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
       2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri (veya kaşar peyniri)
       1 yemek kaşığı maydanoz

Yapılışı: Yumurta ve limon suyu dışında diğer bulamak için verilen malzemeyi, bir kasede karıştırın. Tavuk dilimlerine tuz ve karabiber serpin. Yumurtaya batırın ve kasedeki bu karışıma bulayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın kabının ortasına yan yana tavukları dizin.


Önceden 230 derecede ısınmış fırında 10-15 dakika pişirin. Tepsiyi fırından çıkarın. Tavukların diğer yüzlerini çevirin. Sadece tavukların üzerine limon suyunu gezdirin. Tavukların bir yanına fırın tepsisine kuşkonmazları dizin. Diğer yanına da çeri domatesleri dizin.
Sadece kuşkonmaz ve domateslerin üzerine tuz ve karabiber serpin, zeytinyağı gezdirin, maydanoz serpin ve de parmesan peyniri serpin. Tepsiyi yeniden, 230 derecede fırında 10-15 dakika pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Not: Ben bu tarifi ince dilimlenmiş hindi göğüs eti ile de hazırlıyorum. Fotoğraflar hindi eti ile yaptığım yemeğe ait.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder