Kolay ve lezzetli bir marmelat tarifi, kahvaltı sofralarınızda yer vermeniz dileğiyle. Mürdüm eriği marmelatından, hem demir eksikliği anemisinin tedavisinde, hemde kabızlık sorununun çözümünde yararlanabilirsiniz.
Malzemeler: 1 kg kara erik (mürdüm eriği)
500 gr toz şeker
1 su bardağı su
Yapılışı: Eriği bol su ile yıkayın. Saplarını ve çekirdeklerini çıkarın. İkiye bölün. Erikleri mutfak terazisinde çekirdeklerini çıkardıktan sonra tarttığınızda, ne kadar erik varsa, onun yarısı kadar toz şeker hazırlayın.Tencereye erikleri ekleyip, üzerine 1 su bardağı su ekleyin. Yaklaşık 10 dakika kaynatın. Erikler yumuşadığında, tenceredeki malzemeyi kefgire boşaltın. Kefgirde elinizle sadece kabukları kalacak şekilde, kefgirden eriği geçirin. Kefgirden geçirdiğiniz eriği, yeniden tencereye alın, üzerine toz şekeri ekleyin, koyulaşana kadar 20-25 dakika kısık ateşte pişirin. Sıcakken kavanozlara marmalatı doldurun. Kavanozda soğuduktan sonra kapağını kapatın. Afiyet olsun.
Malzemeler: 1 kg kara erik (mürdüm eriği)
500 gr toz şeker
1 su bardağı su
Yapılışı: Eriği bol su ile yıkayın. Saplarını ve çekirdeklerini çıkarın. İkiye bölün. Erikleri mutfak terazisinde çekirdeklerini çıkardıktan sonra tarttığınızda, ne kadar erik varsa, onun yarısı kadar toz şeker hazırlayın.Tencereye erikleri ekleyip, üzerine 1 su bardağı su ekleyin. Yaklaşık 10 dakika kaynatın. Erikler yumuşadığında, tenceredeki malzemeyi kefgire boşaltın. Kefgirde elinizle sadece kabukları kalacak şekilde, kefgirden eriği geçirin. Kefgirden geçirdiğiniz eriği, yeniden tencereye alın, üzerine toz şekeri ekleyin, koyulaşana kadar 20-25 dakika kısık ateşte pişirin. Sıcakken kavanozlara marmalatı doldurun. Kavanozda soğuduktan sonra kapağını kapatın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder