30 Mart 2018 Cuma

KARALAHANA ÇORBASI


Ülkemizin Karadeniz Bölgesine özgü, bu çorbanın pek çok farklı pişirme tekniği vardır. Umarım benim pişirdiğim bu tarife sofralarınızda yer verirsiniz. Oldukça besleyici ve lezzetli bir yöresel çorbadır. Denemeniz dileğiyle.
Malzemeler: 1 demet karalahana
1 litre sıcak et suyu
1 su bardağı haşlanmış barbunya
1/2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı rendelenmiş domates
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı tereyağı
Üzerine: 1 yemek kaşığı tereyağı
 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Yapılışı: 1 demet karalahanayı ince ince doğrayın, sıcak suda tuzu ekleyerek yaklaşık 20 dakika haşlayın. Haşalanan karalahananın suyunu süzün. Bir tencerede 3 yemek kaşığı tereyağını eritin.Eriyen tereyağına mısır ununu ekleyip, hafifçe kavurun. Kavrulan mısır ununa biber salçasını ekleyip, göz göz olana kadar karıştırın. Rendelenmiş domatesi ekleyin. Karıştırarak sıcak et suyunu ekleyin. Et suyu kaynarken, haşlanmış barbunyayı ve haşlanmış karalahanayı ekleyin. Tuzunu ekleyin.


Çorbanın koyulaşması için 5 dakika daha çorbayı pişirin. Sos tavasında  1 yemek kaşığı tereyağını eritip, kırmızı pul biber ekleyin. Bu sosu, pişmiş çorbanın üzerine ekleyin.
Dilerseniz bütün kuru kırmızı biber ile de çorbanızı süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder