5 Haziran 2018 Salı

BALIK SOSLARI- YER FISTIĞI SOSU

Balık sosu olarak yer fıstığı sosu oldukça lezzetli bir sos, fırında pişirdiğiniz levrek, kırlangıç veya somon ile birlikte servis edebilirsiniz.
Malzemeler: 1 su bardağı yer fıstığı
     1/2 su bardağı zeytinyağı
     1/2 su bardağı krema
     2 diş sarımsak
     1 yemek kaşığı taze biberiye yaprağı
     1 çay kaşığı kırmızı pul biber
     1 çay kaşığı deniz tuzu
     1 yemek kaşığı esmer toz şeker
     3 yemek kaşığı nar ekşisi sosu
Yapılışı: Yer fıstığı içini sıcak suda bekletip iç kabuklarınıda soyun. Yanmaz tavada, tavaya yağ eklemeden, fıstıkları hafif pembeleşene kadar kavurun. Yer fıstığını mutfak robotunda ince çekin, un gibi olsun.

Havanda, 1 yemek kaşığı zeytin yağı ile biberiye, deniz tuzu, sarımsak ve kırmızı pul biberi ezin. Bu malzemeyi, kalan zeytin yağı,krema, esmer toz şeker ve nar ekşisi ile birlikte, yer fıstığına ekleyin. Bir çatalla tüm malzemeyi karıştırın.
Sosunuz hazır. Balığınızı fırından çıkardıktan sonra bu sos ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
 Not: Ben somon balığına tuz ve karabiber serpiyorum. Ardından üzerine tereyağı veya 2-3 yemek kaşığı krema sürüyorum. İster fırın poşeti, isterseniz doğrudan yağlı kağıt üzerine kuru soğan dilimleri yerleştirip, onların üzerine balığı yerleştirerek fırında 230 derecede 40-45 dakika pişirin. Yanında veya üzerinde bu sos ile servis edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder