6 Mart 2019 Çarşamba

ELMALI KURABİYE

Elmalı kurabiye hafif ve lezzetli bir kurabiye. Annemin çocukluğumuzda bizlere pişirdiği bu kuarabiyeyi, oğlum çok seviyor. Nesilden nesile geçen bir tarif. Denemeniz dileğiyle.
Hamur için malzemeler: 125 gr. oda sıcaklığında tereyağı
   1/2 su bardağı sıvıyağ (75 ml)
   1/2 su bardağı yoğurt (75 ml)
   4 su bardağı un (400 gr)
   1 paket (10 gr) hamur kabartma tozu
İç malzemesi: 3 adet yeşil elma (kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş)
   1 su bardağı iri kıyılmış fındık içi (200 ml)
   1/2 su bardağı toz şeker (100 ml)
   1 tatlı kaşığı toz tarçın
Üzerine: Kurabiyeler piştikten sonra üzerine serpmek için 1-2 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı: Hamur için verilen  malzemeleri bir kasede karıştırıp, ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayınız. Hamurun üzerini nemli bir örtü ile örtüp yaklaşık 1 saat dinlendirin. Bu arada iç malzemesini hazırlayın. Rendelenmiş elmaları kısık ateşte tavaya yerleştirin. Üzerine toz şekeri ve tarçını ekleyin. Ara ara karıştırarak elmaların suyunu çekmesini sağlayın. Suyunu çeken elmaları ateşten alın. Üzerine fındık içini ekleyin. Soğumaya bırakın.
Dinlenmiş hamurdan, elinizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayıp, bastırarak hamuru, yassı ve yuvarlak bir şekil verin.
 İç malzemesinden hamurun içine koyup şekil vererek kapatın. İster yuvarlak bir top veya yarım ay şekli olabilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisisine kurabiyeleri yerleştirin. 170 derecede, hafif pembeleşene kadar 30 dakika kadar, pişirin.
Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp, soğumaya bırakın. Bir tel süzgeçle üzerlerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder