30 Ocak 2019 Çarşamba

PEYNİRLİ POĞAÇA

Ekşi maya ile hazırladığım yumuşacık bir poğaça. Oldukça kolay ve lezzetli bu tarifi denemenizi dilerim. Ekşi mayanız yoksa, bir paket hamur kabartma tozu ile de hamuru hazırlayabilirsiniz. Hamur kabartma tozu kullandığınızda 15 dakika hamurunuzun dinlenmesi, kabarma için yeterli olacaktır. İç malzemesi olarak peynir dışında, zeytin ezmesi veya haşlanmış ve ezilmiş patatesde kullanabilirsiniz.

Hamur için malzeme: 1 su bardağı ekşi maya 
3 su bardağı un (ek olarak hamuru yoğururken 2 su bardağı un gerekebilir) 
1 yumurta 
1/2 su bardağı sıvı yağ 
1 su bardağı yoğurt 
1 çay kaşığı tuz 
1 yemek kaşığı toz şeker
 İç malzemesi: 1 su bardağı az tuzlu beyaz peynir 
5 sap dereotu veya maydanoz 
Üzerine: 1 yumurtanın sarısı 
1 yemek kaşığı susam 

Yapılışı: Hamur için verilen malzemeyi  kasede karıştırın.

Hamurun 2 katına kabarmasını bekleyin (4-5 saat).
 

Ekşi maya uzun sürede hamuru kabartır. Kabaran hamuru  un serptiğiniz bir tezgahta yumuşak bir hamur kıvamına gelecek kadar un ekleyerek yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde bastırarak açın. 

Hamurun içine, iç malzemesini ekleyip, hamuru kapatın. 

Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin. 180 derecede ısınmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder