Bamya kızartması, çok lezzetli çıtır çıtır bir atıştırmalık. İri, kartlaşmış bamyaları, bahçeden taze topladığınızda yapabilirsiniz. Tarifi denemeniz dileğiyle.
Malzemeler: 500 gr iri bamya
2 yumurta
4-5 yemek kaşığı mısır unu
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için zeytinyağı
Sos için: 1 diş sarımsak (ezilmiş)
1 su bardağı süzme yoğurt
3-5 dal dereotu (ince kıyılmış)
Yapılışı: Bamyaların saplarını ayıklayıp, yıkayın. Bamyaların kalın olanlarının içinin pişebilmesi için, uzunlamasına bıçakla çizin. Yumurtaları bir kasede 1/2 çay kaşığı tuz ile çırpın. Mısır ununa kalan tuzu ekleyin. Yıkanmış bamyaları önce yumurtaya batırın. Yumurtalı bamyaları, mısır ununa bulayın. Bamyaları kızgın yağda, altın renginde kızartın.
Çok hızlı kızaracaktır, kızaranları hemen bir saplı kevgirle tavadan alın. Kağıt üzerinde fazla yağının emilmesini sağlayın. Sos malzemelerini bir kasede karıştırın. Yanında sosu ile birlikte, sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder