4 Ağustos 2020 Salı

ETİMEK TATLISI

  
Bu tatlıyı seviyorum. Etimek, iki kez hafifçe kızartılmış tatlı bir ekmek. Tatlının hazırlanması, çok kolay ve hızlı. Üzerine krem şanti eklemeyi sevmiyorum. Onun yerine daha kalın bir puding hazırlıyorum. Böylece daha hafif bir tatlı oluyor. Tarifi denemeniz dileğiyle.
   Malzemeler: 1 paket tuzsuz etimek
   Karamel sos için: 1 su bardağı toz şeker
       1,5 su bardağı sıcak su
   Puding için: 1 litre süt
       1 yumurta
       3/4 su bardağı toz şeker
       2 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
       2 yemek kaşığı tepeleme un
       1 yemek kaşığı tereyağı
       1 paket toz vanilin
Yapılışı: Bir tepsiye tuzsuz etimekleri bir sıra dizin.
   Karamel sos için derin bir tavaya, 1 su bardağı toz şekeri ekleyin. Ocağın küçük gözünde, şekeri tavada eritin. Şekeri yakmayın. Yakarsanız sosunuz acı olur. Şeker eriyip kahverengi olacaktır, bu anda sıcak suyu ekleyip, karıştırın. Eğer karıştırmazsanız şeker kabarıp, sıçrar. Şeker, su eklendiğinde kristalleşir, kendiliğinden suda kaynadıkça eriyecektir. 2-3 dakika şeker yeniden eriyene kadar kaynatın. Karamel sosu her zaman yaptığımız gibi değil. Suluca bir sos. Sosu ocaktan alıp tezgahta 10 dakika bekletin. Ekmeklerin üzerine kepçe ile dökün.
Tatlının pudingi için bir tencereye sütü, yumurtayı, toz şekeri, mısır nişastasını ve unu ekleyin. Karıştırarak kaynatın. Kaynadığında kıvamı yoğunlaşacaktır. Yoğunlaşan pudingi ocaktan alın, tereyağını ve toz vanilini ekleyip karıştırın, tereyağı eriyip, dağılsın. Pudingi, sosla ıslanmış ekmeklerin üzerine ekleyin. Bir spatula ile tatlının yüzeyini düzeltin. Tezgahta soğuduktan sonra, tatlıyı buzdolabına yerleştirin.
Buzdolabında puding sertleştikten sonra (yaklaşık 1-2 saat), tatlınızı dilimleyip,  üzerini süsleyerek servis edebilirsiniz. Arzunuza göre mevsim meyveleri, rendelenmiş hindistan cevizi, ceviz içi, antep fıstığı veya fındık içi ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
     
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder