Pofuduk yumuşacık ve tazeliğini uzun süre koruyan bir poğaça. İçine, malakan peyniri rendeleyerek kullanıyorum. Fakat siz kaşar peyniri veya parmesan rendeleyerek kullanabilirsiniz. Tarifi denemeniz dileğiyle.
Malzemeler: 3,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı süzme yoğurt (veya 1/2 su bardağı normal yoğurt)
1/2 su bardağı ılık süt (100ml)
50 ml zeytinyağı
50 ml tereyağı (oda sıcaklığında)
1 yumurta (oda sıcaklığında)
10 gr kuru maya (1 paket)
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
İçine:1 su bardağ rendelenmiş kaşar peyniri veya parmesan
Üzerine: 1 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı çörekotu
Yapılışı: 3 su bardağı unu, derin bir kaseye ekleyin. Kuru maya, tuz ve toz şekeri ekleyip karıştırın. Yarım su bardağı ılık sütün bardağına 2 yemek kaşığı tereyağını ekleyip üzerini zeytinyağı ile bir bardağa tamamlayın. Bu ölçü ile daha kolay oluyor :) bu karışımı, una ekleyin. Süzme yoğurdu ve 1 yumurtayı ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur hazırlayın. Hamurun kasesini streç film ile kapatın. Yaklaşık 1 saat hamur dinlenip, kabarsın. Ilık bir ortamda yaklaşık 2 kat hamur kabaracaktır. Kalan yarım su bardağı unu tezgaha ve tezgaha aldığınız unun üzerine serpin. Bir merdane ile hamuru 0,5cm kalınlığında açın. Hamuru üçgen dilimlere bölün. Geniş kenarına, rendelenmiş peynir 1 yemek kaşığı kadar, koyun. Rulo şeklinde hamuru, sarın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine rulolarınızı, yerleştirin.
Üzerine bir fırça ile yumurta sarısı sürün, çörekotu serpin. Fırın tepsisinde 20-25 dakika ruloları dinlendirin. 175 derecede ısınmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Afiyet olsun.
#rulopoğaçatarifi#malakanpeyniri#çörektarifi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder