8 Ekim 2020 Perşembe

PALAMUT PİLAKİ

  


Kırmızı etli balıkların fırında pişen sebzeli sulu yemekleri lezzetli oluyor. Balık pilakiyi, Palamut balığından yapmayı seviyorum. Taze Palamutun tam zamanı. Tarifi denemenizi dilerim.4 kişilik yemek için;

   Malzemeler: 2 adet Palamut balığı (2 cm kalınlığında dilimlenmiş)

2 adet orta boy kuru soğan (jülyen doğranmış)

2 diş sarımsak ince doğranmış

5 adet tatlı yeşil biber iri doğranmış

2 adet domates küp doğranmış

1/2 limon ince dilimlenmiş

1/2 demet maydanoz iri kıyılmış

1/2 su bardağı su

1 çay kaşığı deniz tuzu

1 çay kaşığı karabiber 

3 yemek kaşığı zeytinyağı 

Yapılışı: Yıkanmış, ayıklanmış sebzeleri iri küp veya iri jülyen doğrayın. Ayıklanıp dilimlenmiş balıklar ile sebzeleri karıştırın. Tuz ve karabiberi ekleyin. Zeytinyağını ve suyu ekleyin. Fırın kabına malzemeyi yerleştirin.


200 derecede yaklaşık 30 dakika balıklar ve sebzeler pişene kadar, pişirin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Not:Maydanozdan 3-5 dal ayırın. Servis ederken üzerine doğrayın.

 


1 yorum:

  1. Oh mis ablacığım! Tam palamutu fırında nasış yaparım derken hızır gibi yetiştin yine!!!
    Başakın

    YanıtlaSil