![]() |
Yaz ayları için serinleten lezzet nedir? Tabii ki dondurma. Evde süt kaynattığımda süt soğuduğunda kaymağını alıp bir kasede donduruyorum. Yaz aylarında mutlaka derin dondurucuya taze incirde yerleştiriyorum.
Geriye bu malzemelerle bir dondurma hazırlamak kalıyor. Krema kullanacak olursanız yağ oranı %35 olanlardan tercih edin. İncir-ceviz yerine vişneli, kavunlu, karpuzlu, bal-bademli vb dondurulmuş pek çok meyve ile dondurmalar hazırlayabilirsiniz. Tarifi denemeniz dileğiyle.
Malzemeler:
200 ml dondurulmuş dilimlenmiş süt kreması veya kaymak
2 incir dondurulmuş ve dilimlenmiş
4-5 adet ceviz içi
1 yemek kaşığı bal isteğe bağlı
Yapılışı: Derin dondurucuya mutfak robotunun cam haznesini yerleştirip iyice soğumasını sağlayın.
Dondurucudan çıkardığınız soğuk hazneye dilimlenmiş donuk kaymak/ krema ve donuk dilimlenmiş inciri ve de ceviz içini ekleyin.
Daha tatlı isterseniz bal veya toz şeker ekleyebilirsiniz. Önce robotu yavaş devirde sonrada hızlı devirde çalıştırın. Mutfak robotunun haznesinden dondurmayı kapaklı ayrı bir cam kaba alın.
Derin dondurucuda 30 dakika bekletin. Soğuk servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder