10 Aralık 2015 Perşembe

KIŞ (SEBZE) ÇORBASI


Et suyu ile pişirdiğim bu lezzetli çorbayı soğuk kış aylarında içmeyi çok seviyorum. Umarım sizde mutfağınızda tarifi denersiniz.
Malzemeler: 1 adet pırasa (ince doğranmış)
                  2-3 adet lahana yaprağı (mutfak robotunda parçalayın)
                  2 havuç (rendeleyin)
                  1 adet kereviz (rendeleyin)
                  1 adet patates (rendeleyin)
                  2 yemek kaşığı tereyağı
                  1 yemek kaşığı un
                  1,5 litre sıcak et suyu
                  1,5 çay kaşığı tuz
Sütlü terbiyesi: 1 su bardağı soğuk süt
                  2 yumurtanın sarısı
Yapılışı: Tereyağını orta boy bir tencerede eritin. Doğradığınız pırasayı yağa ekleyip hafifçe kavurun. Kavrulan pırasaya unu ekleyip karıştırın.


Ardından lahanayı, havucu ve kerevizi ekleyin. Et suyunu ve tuzu ekleyip sebzeler biraz yumuşayana kadar pişirin. Sebzeler yumuşadığında patatesi ekleyin. Çünkü patates diğer sebzelerden daha hızlı pişiyor.

Bir kaç dakikada patatesin pişmesini, karıştırarak bekleyin. Bu arada, bir kasede soğuk sütle yumurta sarılarını çırpın. Kaynayan çorbadan bir iki kaşık sütün kasesine ekleyip karıştırarak sütü ılıtın. Ocağı kapatıp tencereye sütlü karışımı ekleyin ve karıştırın.

 Çorbayı kaselere ekleyin. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder