15 Haziran 2016 Çarşamba

KAŞAR PEYNİRLİ FIRINDA PATATES

Patatesli börek tadında, çok hafif ve lezzetli bir tarif. Ziyafet sofralarınızda garnitür olarak denemeniz dileğiyle.
Malzemeler: 4 orta boy patates (kabuklarını soyup tavla zarı büyüklüğünde minik küp doğrayın)
                   1 orta boy kuru soğan ( kabuğunu soyup, jülyen doğrayın)
Sosu için: 1 su bardağı süt
               4 yemek kaşığı un
               1/4 su bardağı sıvı yağ (50 gr erimiş tereyağı)
               2 yumurta
              1/2 paket hamur kabartma tozu (5 gr)
              1 çay kaşığı karbonat
              1 çay kaşığı tuz
Üzerine: 150 gr rendelenmiş kaşar peyniri veya parmesan peyniri

Yapılışı: Tabanını yağladığınız cam fırın kabına doğranmış patates ve soğanları karıştırarak yayın. Elinizle üzerine pastırarak düzleştirin. Sos malzemesini bir kasede kaşıştırıp fırın kabındaki malzemenin üzerine yayarak dökün.

Önceden 200 derecede ısınmış fırının orta rafında 20-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Üzeri kızaran patatesleri fırından çıkarıp üzerine peyniri serpip, tekrar fırında peynirler kızarana kadar 10 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardığınız kızarmış patatesleri biraz soğuduktan sonra dilimleyin. Ilık olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: Arkadaşım Buket Nihal Bozdağ'dan öğrenip pişirdiğim bu tarif için kendisine çok teşekkür ediyorum. Harika bir tarif. Vazgeçilmezlerim arasında yerini aldı bile. Ellerine sağlık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder