16 Haziran 2016 Perşembe

YOĞURTLU KABAK SALATASI



Kabağın bu halini ben çok sevdim, umarım siz de seversiniz. Çok lezzetli ve kolay bir tarif, denemenizi dilerim. 6-8 kişi için;
Malzemeler: 2 orta boy kabak (rendelenmiş)
                   3 yemek kaşığı zeytinyağı
                   1/2 su bardağı ceviz içi (ince kıyılmış)
                   2 diş sarımsak (ezilmiş)
                   1 su bardağı yoğurt
                   1 su bardağı süzme yoğurt
                   1/2 demet dereotu (ince kıyılmış)
                   1 çay kaşığı tuz

Yapılışı: Kabuğu soyulmuş, rendelenmiş kabağı, bir tavada zeytinyağında hafif sote edin. Sotelenen kabağı kenara alıp soğumaya bırakın. Bir kasede yoğurtları, ceviz içini, sarımsağı, dereotu ve tuzu karıştırın. Sosa kabağı da ekleyip, karıştırın. Servis tabağına yerleştirin. Afiyet olsun.



Not: Bu salatayı arkadaşım Leyla Güner Bilgiç'in hazırladığı bir ziyafet sofrasında tatdım. Çok lezzetli bir mutfağa sahip olan Leyla Hanım'ın http://eskimutfak.blogspot.com.tr/ bloğunda da bu salatanın tarifini bulabilirsiniz. Kendisine lezzetli yemekleri için çok teşekkür ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder