23 Haziran 2016 Perşembe

YUMURTALI BULGUR KÖFTESİ


İnce bulgurla hazırladığım yumuşacık ve lezzetli bu köfte tarifini denemenizi dilerim. Yağda kızartılmış olmasına rağmen oldukça hafif bir köfte, yaz günleri için hem soğuk hemde sıcak servis edilebilir.
Köfte hamuru için malzemeler: 500 gr dana eti ve kuzu etinden karışık kıyma
                   1 su bardağı ince köftelik bulgur
                   1/2 su bardağı sıcak su
                   1 yumurta
                   1 orta boy kuru soğan (rendelenmiş)
                   1/2 demet maydanoz (ince doğranmış)
                   2 yemek kaşığı un
                   1 çay kaşığı tuz
                   1 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber

Kızartmak için: 2 yumurta
                       3 yemek kaşığı un
                       1/2 su bardağı sıvı yağ

Yapılışı: Derin bir kaseye önce bulguru ve üzerine sıcak suyu ekleyin. Üzerine köfte hamuru için, diğer malzemeleri ekleyip, yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlak ve yassı köfte şekli verin. Derin bir tavaya kızartmak için yağ ekleyin. Yağ ısınsın. Bir kasede 2 yumurtayı bir tutam tuzla çırpın. Diğer bir kasede ise 3 yemek kaşığı una bir tutam tuz ekleyip, karıştırın. Hazırladığınız köftelerin her iki yüzünü önce una bulayın, sonra yumurtaya batırın. Kızgın tavada her 2 yüzünü kızartın. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder