16 Mayıs 2017 Salı

GÜL REÇELİ


Pembe güller güzel kokuları ile sofralarımızla buluşsun. Ben, gül reçelini çok severim. Bu lezzetli ve kolay tarifi denemenizi dilerim.
Malzemeler: 15-20 pembe gül
     Toz şeker
     1/2 limon suyu

Yapılışı: Gülleri saplarından önce ters sonrada dik tutarak muslukta akan suyun altında yıkayın. sonrasında pembe yaprakları, avucunuzla yukarı doğru avuçlayarak çekin. Böylece kolay bir şekilde yıkanmış ve ayıklanmış olacaktır. Yıkanmış yaprakları, reçeli pişireceğiniz tencereye alın. Elinizle yaprakların üzerine bastırın.

Üzerlerini bir parmak geçecek kadar su ekleyin. 15-20 dakika gül yapraklarını kaynatın. Tencereyi ocaktan alın. Evyenin üzerinde güllü su, soğusun. Soğuduğunda kaç litre güllü su olduğunu ölçün. 1 litre güllü suya, 1 Kg toz şeker ekleyin. Tencereyi kısık ateşe yerleştirin.

Reçeliniz istediğiniz koyu kıvama gelene kadar, kısık ateşte pişirin. Pişerken reçeli karıştırmayın. Şeker kendiliğinden yavaş yavaş erisin. Koyu kıvam olduğunda tencereye limon suyunu ekleyin. Reçeli sıcakken kavanozlara doldurun. Kavanozda soğuduktan sonra kapağını kapatın. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder