Süzme yoğurtla hazırlanan harika bir meze tarifi, denemenizi dilerim. Ziyafet sofralarınız için harika bir lezzet.
Malzemeler: 500 gr süzme yoğurt
1 adet orta boy kabak (kabuğunu soyup, kibrit çöpü büyüklüğünde doğrayın)
1 adet havuç (kabuğunu soyup, kibrit çöpü büyüklüğünde doğrayın)
1 adet kapya biber (közlenmiş (tütsülenmiş) ve kabuğu soyulmuş biberi, küp küp doğrayın)
3-4 yemek kaşığı haşlanmış mısır tanesi
2 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı: Tavayı kısık ateşe yerleştirip, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin ve doğranmış kabağı hafifçe soteleyin. Pişen kabağı bir kaseye alın. Aynı tavaya tekrar 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip, doğranmış havucu soteleyin. Havucuda soteledikten sonra, kabağın üzerine ekleyin. Aynı tavaya, yeniden 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin ve doğranmış kırmızı biberide tavada hafifçe bir soteleyin. Biberide kabağın üzerine ekleyin. Bu malzemenin üzerine 3 yemek kaşığı haşlanmış mısır tanesini, dereotunu ve süzme yoğurdu ekleyip, sebzeleri ezmeden, karıştırın. Servis tabağına yerleştirin. Üzerine 1 yemek kaşığı haşlanmış mısır tanesi serperek, süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: Bu tarifi arkadaşım Nihan Çobanoğlu'nun bize hazırladığı çay saati ikramlarında tattım. Harika bir lezzet, kendisine teşekkür ediyorum. Nihan, bu yoğurtlu mezenin yanında bir pasta, mercimekli köfte ve kuru meyveli bir kek ve börek servis etmişti. Böyle bir çay saati menüsü ile sizde sunabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder