27 Nisan 2017 Perşembe

CEVİZLİ KUZU SARMA


Kolay, lezzetli ve kısa sürede hazırlanan bir et yemeği. Ziyafet sofralarına yakışan bu lezzeti, denemenizi dilerim.
Malzemeler: 1 adet kuzu kol etini bütün alın, kemiğini kasabınıza çıkarttırın ve hafif dövüp inceltin.
       4 adet ceviz içi
       1 diş sarımsak
       2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
       1 çay kaşığı tuz
       1 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
       2 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı: Doğrayıcıda ceviz içi, sarımsak ve maydanozu kıyın ve karıştırın. Kuzu etini, tezgaha yayın. Cevizli karışımdan üzerine yayın. Üzerine teryağını ekleyin. Eti rulo şeklinde sarın. Mutfak ipi ile açılmaması için  bağlayın. Üzerine tuz ve karabiber serpin.

Fırında 230 derecede kızarıncaya kadar kapalı bir fırın kabında pişirin. Pişerken arada saldığı suyu, kabın kapağını açıp, etin üzerine kaşıkla gezdirin. İyice kızartığında eti, fırından çıkarın. Dilimleyin ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder