18 Nisan 2017 Salı

HAVUÇLU YOĞURT MEZESİ



Ziyafet sofraları için kolay ve lezzetli bir mezedir. Tarifi denemeniz dileğiyle.
Malzemeler: 10 yemek kaşığı süzme yoğurt
       1 yemek kaşığı mayonez
       2 orta boy havuç (kabuğu soyulmuş, rendelenmiş)
       1 diş sarımsak (kabuğu soyulmuş, ezilmiş)
       2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
       1 yemek kaşığı toz şeker
       1 çay kaşığı tuz
Yapılışı: Tavada zeytinyağını ocağın küçük gözünde kısık ateşte ısıtın, ısınan yağa ezilmiş sarımsağı ekleyin. Sarımsak zeytinyağına kokusunu verdiğinde, rendelenmiş havucu ekleyin. Tuz ve toz şekeri ekleyin. Karıştırarak, havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Havuçlar yumuşadığında, tavayı ateşten alın. Soğusun. Süzme yoğurdu ve mayonezi bir el çırpıcısı ile çırpın, krema kıvamında olsun.
Soğumuş havuçla yoğurdu karıştırıp, servis tabağına yerleştirin. Üzerini ceviz içi veya maydanoz yaprakları veya da kırmızı toz biberle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder