18 Nisan 2017 Salı

HAYDARİ


Ziyafet sofraları için harika bir meze, hem kolay hem de lezzetli. Onun olmadığı bir ordövr tabağı düşünemiyorum. Tarifi denemeniz dileğiyle.
Malzemeler: 10 yemek kaşığı süzme yoğurt
     2-3 yemek kaşığı taze yoğurt
     2-3 yemek kaşığı tuzsuz beyaz peynir (yumuşak inek peyniri-diyet olabilir)
     1 diş sarımsak (kabuğu soyulmuş, ezilmiş)
     2-3 yemek kaşığı ince doğranmış dereotu
     1 yemek kaşığı kuru nane
     2 yemek kaşığı tereyağı
     1 çay kaşığı tuz
Yapılışı: Beyaz peyniri ister çatalla, isterseniz de mutfak robotu ile parçalayarak iyice ezin, pürüzsüz olsun. Süzme yoğurt ve taze yoğurdu peynir ile karıştırın. Krema kıvamında olsun. (Burada önemli olan yoğurdun içinde peynirin hissedilmemesi.) Terayağını küçük bir tavaya ekleyin. Üzerine kuru naneyi ekleyip, yağı eritin. Fakat yağ kaynamasın, buna dikkat edin.

Tereyağlı naneyi, dereotunu ve tuzu, yoğurdun üzerine ekleyip, karıştırın. Servis tabağına yerleştirin. Üzerini kuru nane, kırmızı toz biber veya dereotu yaprakları ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: Taze yoğurt sulanacağı için Haydariyi, süzme yoğurt ile hazırlıyoruz. Ben süzme yoğurdu biraz yumuşatmak için 2 yemek kaşığı yoğurtla karıştırıyorum. Siz isterseniz taze yoğurt yerine, 1 yemek kaşığı mayonez de kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder