Kırmızı lahanayı, turşu yaparak hazırlanan bu salatayı çok severim. Ziyafet sofraları için lezzetli bir salatadır. Tarifi denemenizi dilerim.
Malzemeler: 1 adet orta boy lahana
2 adet limon
2 yemek kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı: Lahanayı doğrayıp bir kasede 1 yemek kaşığı kaya tuzu ile ovun. Biraz yumuşayacaktır. Limonların kabuğunu ve beyaz kısımlarını soyup, atın. Limonları minik küpler halinde lahananın içine doğrayın.
Bu malzemeyi bir kavanoza doldurup, üzerine 1 yemek kaşığı kaya tuzu ve 1 tatlı kaşığı toz şekeri ekleyin. Lahanaların üzerini geçecek kadar su doldurun. Suyun üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp 15 gün serin ve karanlık bir dolapta bekletin. 15 gün sonra salatanızı suyu ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Not: Bu salatayı servis ederken yanına havuç rendeleyin. Turp dilimleri yerleştirin ve marul yaprakları doğrayın. Hepsini servis tabağına yanyana yerleştirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder