Sebzeli, zeytinyağlı enginar dolması, ilkbaharla birlikte sofralarımızı şenlendirdi. Kolay ve lezzetli bir tarif.
Malzemeler: 5 adet enginar çanağı (ayıklanmış, yıkanmış)
1 adet orta boy sarı patates küp doğranmış
1 adet havuç küp doğranmış
5 yemek kaşığı bezelye içi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1/2 limonun suyu
Yapılışı: Yayvan bir tencereye zeytinyağını ekleyin. Enginar çanaklarını içleri yukarı bakacak şekilde tencereye yerleştirin. Enginar saplarınıda soyup, küp küp doğrayarak, çanakların arasına serpebilirsiniz. Çanakların üzerine ve aralarına, patates, havuç ve bezelyeleri serpin. Üzerine tuzu, şekeri serpin, limon suyunu ekleyin. Çanakların yarısını geçecek kadar tencereye su ekleyin. Tencerenin ağzını kapatıp ocakta başlangıçta harlı ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte sebzelerin hepsi pişene kadar pişirin (yaklaşık 20-25 dakika).
Yemeğin suyunun tamamen buharlaşmasını bekleyin. Tencerede su tamamen bittiğinde yemeği ateşten alın. Böylece yemeğiniz daha lezzetli olacaktır. Pişen yemeği servis tabağına alırken, çanakları büyük bir kaşıkla zedelemeden alın. Sonrasında diğer sebzeleri üzerine yerleştirin. Soğuduğunda servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder