Çok lezzetli ve kolay bir tarif, ziyafet sofralarınız için denemenizi dilerim. Bıldırcın eti küçük bir et, fırında kızartılma süresine çok dikkat etmek gerekiyor. Aynı şekilde tavada kızartırken de, kızartılma süresi önemli, aksi takdirde et kuruyor. Bu sorunu aşmak için ceviz içi kullanıyorum.
Malzemeler: 4 adet ayıklanmış, yıkanmış bıldırcın
Sos için: 1 yemek kaşığı tereyağı oda sıcaklığında
1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
1 çay kaşığı toz zerdeçal
1 tatlı kaşığı kuru veya taze kekik yaprağı
1/2 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber ve kırmızı pul biber
1/2 çay kaşığı tuz
Üzerine: 6-7 tane ceviz içi
Yapılışı: Tüyleri temizlenmiş, içi boşaltılmış ve yıkanmış bıldırcınları bir tabağa yerleştirip mikrodalga fırında yaklaşık 500 gr için 6 dakika pişirin. (Eğer mikrodalga fırın kullanmıyorsanız düdüklü tencerede 10 dakika üzerini geçecek kadar su ile haşlayın.) Sos malzemesini bir kasede karıştırın.
Mikrodalga fırından çıkardığınız bıldırcınların derisine bu sosu sürün. Fırın poşetinin içine 1 çay kaşığı un ekleyip, poşeti sallayın, içi unlansın. Soslanan bıldırcınları, unlanmış poşete yerleştirin. Fırın tepsise yerleştirin. Fırın poşetinin içine bıldırcınların üzerine birer tane ceviz içi yerleştirin. Fırın poşetinin ağzını bağlayın ve poşeti bir kaç yerinden delin. 200 dereceye ayarlanmış fırında bıldırcınların üzerindeki ceviz kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 8-10 dakika kadar sürebilir. Fırndan çıkarıp servis tabağına yerleştirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder