Bu mezeyi çok seviyorum. Hepsini yiyebilirim :) Ziyafet sofralarınızda tarifi denemeniz dileğiyle.
Malzemeler: 6-7 adet kuru kırmızı acı biber
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
500 gr süzme yoğurt veya yanık sütle yapılmış taze ev yoğurdu
Yapılışı: Süzme yoğurdu el çırpıcısı ile çırpın. Pürüzsüz olsun. Yayık bir tabağa yerleştirin. Bir kasede kuru biberleri 5-6 parçaya bölün, üzerine kaynar su ekleyin, yumuşasın.
Bir tavaya tereyağını ekleyip, eritin. Eriyen tereyağına, suyunu süzdüğünüz biberleri ve 2 tutam kırmızı biberi ekleyin.
Yağ eriyip köpürdüğünde, kızgın yağı ve biberleri yoğurdun üzerine dökün. Servis edeceğiniz zaman bu mezeyi hazırlayın. Sıcak servis edildiğinde lezzetli olur. Afiyet olsun.
Not: Süzme yoğurt yerine yanık sütle mayalanmış taze ev yoğurdu ile hazırlandığında daha lezzetli oluyor. Tereyağı olarak da manda tereyağı bulabilirseniz, çok lezzetli olur ;)
Malzemeler: 6-7 adet kuru kırmızı acı biber
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
500 gr süzme yoğurt veya yanık sütle yapılmış taze ev yoğurdu
Yapılışı: Süzme yoğurdu el çırpıcısı ile çırpın. Pürüzsüz olsun. Yayık bir tabağa yerleştirin. Bir kasede kuru biberleri 5-6 parçaya bölün, üzerine kaynar su ekleyin, yumuşasın.
Bir tavaya tereyağını ekleyip, eritin. Eriyen tereyağına, suyunu süzdüğünüz biberleri ve 2 tutam kırmızı biberi ekleyin.
Yağ eriyip köpürdüğünde, kızgın yağı ve biberleri yoğurdun üzerine dökün. Servis edeceğiniz zaman bu mezeyi hazırlayın. Sıcak servis edildiğinde lezzetli olur. Afiyet olsun.
Not: Süzme yoğurt yerine yanık sütle mayalanmış taze ev yoğurdu ile hazırlandığında daha lezzetli oluyor. Tereyağı olarak da manda tereyağı bulabilirseniz, çok lezzetli olur ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder