Malzemeler: 2 su bardağı haşlanmış kuru börülce
2 adet taze yeşil soğan (ince kıyılmış)
1/2 demet dereotu ( ince doğranmış)
1/2 su bardağı nar tanesi
1/2 su bardağı ceviz içi (elinizle iri parçalayın)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı: Bir gün önceden kuru börülceleri bir kapta suda bekletin, yumuşasın. Ertesi gün kapağı açık bir şekilde tencerede kaynatın. Oluşan köpükleri kevgirle alın. Börülceler haşlandığında süzgeçte suyunu süzdürün ve soğutun. Soğumuş börülceyi ve diğer salata malzemesini bir kasede karıştırın. Salatayı servisten 1-2 saat önce hazırlayıp, dinlendirin. Böylece lezzeti daha artacaktır. Servis tabağına alın. Afiyet olsun.
2 adet taze yeşil soğan (ince kıyılmış)
1/2 demet dereotu ( ince doğranmış)
1/2 su bardağı nar tanesi
1/2 su bardağı ceviz içi (elinizle iri parçalayın)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı: Bir gün önceden kuru börülceleri bir kapta suda bekletin, yumuşasın. Ertesi gün kapağı açık bir şekilde tencerede kaynatın. Oluşan köpükleri kevgirle alın. Börülceler haşlandığında süzgeçte suyunu süzdürün ve soğutun. Soğumuş börülceyi ve diğer salata malzemesini bir kasede karıştırın. Salatayı servisten 1-2 saat önce hazırlayıp, dinlendirin. Böylece lezzeti daha artacaktır. Servis tabağına alın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder