10 Ocak 2018 Çarşamba

KURU BÖRÜLCE SALATASI-2

Bu salataya sofralarınızda yer vermenizi dilerim. Harika bir lezzet. Oldukça kolay bir tarif. 
Malzemeler: 2 su bardağı haşlanmış kuru börülce
   2 adet taze yeşil soğan (ince kıyılmış)
   1/2 demet dereotu ( ince doğranmış)
   1/2 su bardağı nar tanesi
   1/2 su bardağı ceviz içi (elinizle iri parçalayın)
   3 yemek kaşığı zeytinyağı
   1 yemek kaşığı nar ekşisi
   1 çay kaşığı tuz

 Yapılışı: Bir gün önceden kuru börülceleri bir kapta suda bekletin, yumuşasın. Ertesi gün kapağı açık bir şekilde tencerede kaynatın. Oluşan köpükleri kevgirle alın. Börülceler haşlandığında süzgeçte suyunu süzdürün ve soğutun. Soğumuş börülceyi ve diğer salata malzemesini bir kasede karıştırın. Salatayı servisten 1-2 saat önce hazırlayıp, dinlendirin. Böylece lezzeti daha artacaktır. Servis tabağına alın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder