26 Ocak 2018 Cuma

KIYMALI TARHANA ÇORBASI

Soğuk kış aylarında, içinizi ısıtacak sıcacık bir çorba. Ağustos ayında hazırladığımız tarhanaları pişirme zamanı geldi. Tarifi denemeniz dileğiyle.
Malzemeler: 4 yemek kaşığı tarhana
    1 litre et suyu (oda sıcaklığında)
    4 yemek kaşığı dana etinden kıyma
    2 yemek kaşığı tereyağı
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
    1 çay kaşığı tuz
    2 diş ezilmiş sarımsak
    1 çay kırmızı pul biber
    1 tatlı kaşığı kuru nane

Yapılışı: Küçük bir kasede tarhanayı üzerini geçecek kadar et suyu ekleyerek, ezin. Tarhana yumuşayacaktır.
Tencereyi ocağın küçük gözüne yerleştirin. Tencereye tereyağını ekleyin. Eriyen tereyağına ezilmiş sarımsağı,çekilmiş tane karabiberi, kırmızı pul biberi ve naneyi ve kıymayı ekleyip kavurun. Kıyma kavrulduğunda, salçayı ekleyip karıştırın.
Salça göz göz olana kadar karıştırın, tencereyi ateşten alın. Tencereye oda sıcaklığındaki et suyunu, ve ezilmiş tarhanayı, tuzu ekleyin. Tencereyi yeniden ateşe oturtun. El çırpma teli ile çorbayı kaynayana kadar karıştırın. Kaynayıp koyulaşan çorbayı ateşten alıp sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Not: Bu çorbayı aynı şekilde kıyma eti koymadan da pişirebilirsiniz. Üzerine peynir ekleyerek servis edebilirsiniz.

   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder