31 Ocak 2018 Çarşamba

HARDAL YAPIMI

Hardal, dünyanın en sevilen çeşnilerinden biridir. Hardal bitkisinin tohumlarından yapılır ve bu tohumların öğütülmesi ile hardal tozu elde edilir. Hardal tozu, çeşitli sıvılarla karıştırılarak, hardalın yapıldığı temel macun oluşturulur. 
Hardal sofralarımızda bin yıldır varmış. Antik Romalılar "mustum ardens" yaratmak için mayalanmamış üzüm suyunu, hardal tohumlarıyla karıştırarak hazırlıyorlarmış.Ev yapımı hardal yapmakla ilgili temel bilgiler: Çok basit bir hardal içinde; hardal tohumu ve sıvı içerir. Tohumlar, bazen sıvı eklenmeden veya karışım daha sonra işlenmeden önce öğütülür. 3 çeşit hardal tohumu vardır:

    
Sarı (veya Beyaz) Hardal Tohumları: Bunlar en yaygın olanlardır.
    
Kahverengi Hardal Tohumları: Sarı hardalın tohumlandığı ve hızla popülerlik kazanan bu maddeler daha keskindir.
    
Siyah Hardal Tohumları: Hint, Asya ve Ortadoğu yemeklerinde daha popülerdir. Ayrıca oldukça keskin tada sahiptirler.

    Grenli bir hardalı yapmak için temel oran, 1 kısım hardal tohumlarını, 2 kısım sıvıya karıştırmaktır. Karışımı, tohumların sıvıyı emmesine izin vermek için gece bekletin. Daha pürüzsüz hardalı yapmak için bir başka temel tarif, hardal tohumlarını bir una öğütmek, daha sonra tercih ettiğiniz tutarlılığa ulaşana kadar bir sıvı ile karıştırmaktır. Bunlar sadece temel özelliklerdir.


Neredeyse sonsuz sayıda hardal çeşidi yapmanıza izin veren bazı değişkenler vardır. Hardal yapmak için hardal tohumlarının herhangi bir kombinasyonunu kullanabilirsiniz.
   
Hardal tozu kullanılması çok pürüzsüz bir hardal ile sonuçlanacaktır.
    
Sıvı: Hardala su ekleyebilirsiniz, ancak diğer seçenekler arasında şarap, bira, meyve suyu, elma şarabı, viski, sirke ve diğerleri sayılabilir. Tabii ki kendi tercih ettiğiniz oranlarla bir sıvı karışımı da ekleyebilirsiniz.
    
Sıvı Sıcaklığı: Eklediğiniz sıvıların sıcaklığı nihai hardalın gücü üzerinde bir fark yaratır. Sıcak sıvılar, genel pürjikliği üreten enzimleri etkisiz hale getirir, bu nedenle hafif hardal tercih ederseniz sıcak veya ılık sıvılar kullanın. Güçlü, keskin hardal tercih ederseniz, soğuk sıvı kullanın.
    
Ekstra Malzemeler: Gerçekten yaratıcı olabileceğiniz yer. Kavrulmuş sebzeli biber, kavrulmuş sebze (soğan veya sarımsak harika), bal veya şeker, tuz, baharat harmanları, taze otlar, fındık, çilek, meyve, füme biber gibi çeşni çeşitlerine ekleyin. Tadını severseniz, hardala eklemeyi düşünün.Tuz ve sirke ilavesi, birçok malzemeyi kullanıyorsanız hardalınızı daha uzun süre muhafaza etmeye yardımcı olacaktır. 
 
Hemen her zaman sirke ve biraz tuz kullanıyorum, ancak benim için çoğunlukla bu bileşenlerle olan lezzetle ilgilidir. 
Basit Bir Hardal Yapımı için Malzemeler: 
 1 su bardağı hardal tohumları (sarı, kahverengi ve / veya siyah)
 Seçime bağlı 2 bardak sıvı
 Ekstra malzemeler / tatlandırıcılar
 Hardal tohumlarını ve sıvısını büyük bir cam kavanoza ilave edin. Ve kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Bir gün buzdolabı gibi serin bir dolapta karanlık bir yerde, tohumların sıvıyı emmesine izin vermek için bekletin. Karışımı bir gıda işlemcisindeki ilave malzemelerle işleyin. İsterseniz, biraz tuz ile ayarlayın. Hardalın çok kalın olduğunu düşünüyorsanız biraz su ilave edebilirsiniz. Tatlar, hardal yaşlandıkça zamanla yumuşayacaklar, ancak ilk başta keskin olacaktır.  
Hardal Saklama: Ben şahsen hardalı kapalı bir cam kavanoz içinde güvenli bir şekilde saklamak için buzdolabında tutmaktan hoşlanıyorum. Düzgün hazırlanmış hardal zararlı bakterilerden etkilenmez, ancak tatlar acılaşabilir ve kurumuş olabilir, bu nedenle buzdolabını kullanmalısınız. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder