Kıtır kıtır lezzetli bir kurabiye tarifi. Çay saatleriniz için tarifi denemeniz dileğiyle.
Malzemeler: 2 su bardağı un
1/2 su bardağı pudra şekeri
1/2 çay bardağı buğday nişastası
125 gr oda sıcaklığında tereyağı
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 paket şekerli vanilin
1 paket hamur kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı kavrulmuş susam
1 çay bardağı ceviz içi (iri ezilmiş)
160 gr erimiş bitter çikolata (benmari usulü eritin)
Yapılışı: Çikolata hariç, diğer malzemelerin hepsini bir kasede karıştırıp, kurabiye hamuru yapın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, elinizle yuvarlak şekil verdiğiniz kurabiyeleri yerleştirin. Üzerine çatal ile bastırarak şekil verin. 175 derecede 20-25 dakika pişirin. Kurabiyelerinizi fırından çıkarıp, biraz soğumasını bekleyin.
Benmari usulü erittiğiniz çikolataya kurabiyenin uç kısmını batırın. Tekrar yağlı kağıt üzerinde, çikolatanın donmasını bekleyin. Servis tabağına alın. Afiyet olsun.
Not: Kurabiyenin yapımını bir TV programında izlemiştim, sayfamda böylece oluşan bir tarif. Mutfağımda tarif, küçük dokunuşlarla bu hale geldi. Hem lezzeti, hem de şık sunumu ile çok beğendiğim bu tarifi, umarım siz de deneyip seversiniz. Pişirdiğinizde kurabiye tabağının hızla boşaldığını göreceksiniz ;)
Malzemeler: 2 su bardağı un
1/2 su bardağı pudra şekeri
1/2 çay bardağı buğday nişastası
125 gr oda sıcaklığında tereyağı
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 paket şekerli vanilin
1 paket hamur kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı kavrulmuş susam
1 çay bardağı ceviz içi (iri ezilmiş)
160 gr erimiş bitter çikolata (benmari usulü eritin)
Yapılışı: Çikolata hariç, diğer malzemelerin hepsini bir kasede karıştırıp, kurabiye hamuru yapın.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, elinizle yuvarlak şekil verdiğiniz kurabiyeleri yerleştirin. Üzerine çatal ile bastırarak şekil verin. 175 derecede 20-25 dakika pişirin. Kurabiyelerinizi fırından çıkarıp, biraz soğumasını bekleyin.
Benmari usulü erittiğiniz çikolataya kurabiyenin uç kısmını batırın. Tekrar yağlı kağıt üzerinde, çikolatanın donmasını bekleyin. Servis tabağına alın. Afiyet olsun.
Not: Kurabiyenin yapımını bir TV programında izlemiştim, sayfamda böylece oluşan bir tarif. Mutfağımda tarif, küçük dokunuşlarla bu hale geldi. Hem lezzeti, hem de şık sunumu ile çok beğendiğim bu tarifi, umarım siz de deneyip seversiniz. Pişirdiğinizde kurabiye tabağının hızla boşaldığını göreceksiniz ;)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder