15 Şubat 2018 Perşembe

ÇİKOLATALI-MUZLU PARFE

Özel günler için harika bir tatlı. Sevdikleriniz için tarifi, denemeniz dileğiyle.
Malzemeler:  28 adet kakaolu bisküvi (iri parçalara elinizle kırın)
    2 adet orta boy muz (küp doğranmış)
    1 portakalın kabuğu (rendelenmiş) veya 2 yemek kaşığı doğranmış turunç reçeli veya portakal reçeli
     1/2 çay bardağı fındık içi (iri parçalanmış) veya yer fıstığı
     1/2 çay bardağı pudra şekeri
     1 su bardağı soğuk süt
     2 poşet toz krem şanti
Üzerine çikolatalı sos malzemeler: 400 ml süt
              1/2 su bardağı toz şeker
              1,5 yemek kaşığı nişasta
              1 yemek kaşığı un
              2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı: 1 su bardağı soğuk süt ile 2 paket toz krem şantiyi bir kasede, mikserin önce düşük devri ile çırpın, sonra ise yüksek devirde çırpın. Koyulaşan krem şantinin üzerine kırılmış biküviyi, doğranmış muzu, portakal kabuğu rendesini, fındık içini ve pudra şekerini ekleyin. Bir kaşıkla bu malzemeyi kasede karıştırın. Silikon baton kek kalıbına karışımı dökün, üzerini kaşığın sırtı ile düzeltin. Strech film ile üzerini kapatın ve derin dondurucuda dondurun.
Çikolata sos için verilen malzemeyi bir tencerede, el çırpıcısı ile karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp, tezgah üzerinde soğumaya bırakın. Üzerinin kaymak tutmaması için aralıklarla karıştırın, soğusun.
Baton kalıpta donan parfeyi, servis tepsisine ters çevirin. soğumuş çikolata sosu parfenin üzerine sürün. Yeniden buzdolabının dondurucusuna, üzerindeki sosun donması için parfeyi koyun.
 Parfenin üzerini çeşitli şekerleme ve çikolatalar ile süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.

     
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder