19 Şubat 2018 Pazartesi

BALLI HARDAL SOSLU SOMON BALIĞI

Somon veya levrek balığını fırında pişirebiliceğiniz, lezzetli bir tarif. Denemeniz dileğiyle.
Malzemeler: Kişi sayısı kadar somon dilimi
    2 adet orta boy kuru soğan (halka dilimleyin)
    2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı tane karabiber
    2-3 yemek kaşığı krema
Sos için malzemeler:1/4 su bardağı Dijon hardalı (koruk suyu ve toz hardalla hazırlayabilirsiniz)
    3/4 su bardağı zeytinyağı
    2 yemek kaşığı elma sirkesi,
    2 yemek kaşığı bal
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
    3 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu

Yapılışı: Fırın tepsisini 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ ile yağlayın. Soğan dilimlerini tepsiye dizin. Soğanın üzerine, tuz ve karabiberlediğiniz balık dilimlerini yerleştirin. Balık dilimlerinin üzerine fırça ile hafifçe krema sürün. Fırında balıklarınızı 230 derecede yaklaşık 30 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
   Sos malzemesini, dereotu hariç bir kaseye alın. Kasede el çırpıcısı ile karıştırın. Pürüzsüz olsun. Dereotunu ekleyip servis için bir sos kabına alın.
   Fırından çıkan sıcak balıkları servis tabaklarına alın. Taze roka yaprakları yanına yerleştirin. Balıkların üzerine sos gezdirin. Yemeğinizi sıcak servis edin. Afiyet olsun.
   Not: Dijon hardalı yapımında sirke yerine koruk suyu kullanılır. Orta acılıkta bir hardaldır. Pişirilen sert balıkların yanında, servise uygundur. Blogda Hardal Yapımı mevcut. Oradan hazırlayabilirsiniz. Yada marketlerden hazır alabilirsiniz. Ballı hardal sosunda bal miktarını kendi ağız tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder