9 Kasım 2018 Cuma

FINDIKLI KEK




Yağsız olması nedeniyle oldukça hafif, lezzetli ve kolay bir kek. Tarife, çay saatlerinizde yer vermeniz dileğiyle. Fındık içine ek olarak, çekirdeksiz kuru üzüm veya parça çikolata 1-2 yemek kaşığı hamura ekleyebilirsiniz.
Malzemeler: 5 yumurta
     1 su bardağı toz şeker
     4 yemek kaşığı un
     2 su bardağı ince çekilmiş fındık içi
     1 paket hamur kabartma tozu
     1 paket toz vanilin
Üzerine: 1 tatlı kaşığı toz tarçın
Yapılışı: 5 yumurtanın sarısını, toz şekerle çırpın. Fındık içini mutfak robotunda un kadar ince hale getirin.

Un, toz fındık içi, hamur kabartma tozu, vanilini ekleyin ve karıştırın. 5 yumurtanın beyazını ayrı bir kapta çırpın, köpük haline gelsin. Kek hamuruna bir kaşık yardımı ile yavaşça karıştırın.
Yağlanmış bir kek kalıbına veya yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kek kalıbına kek hamurunu ekleyin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 40 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika kalıpta soğuması için bekleyin. Bir spatula ile kelepçeli kalıbın yanlarından sıyırarak kalıbı açın. Kekinizin üzerine toz tarçın serpin.
Dilimleyip servis edin. Afiyet olsun.
 Not: Bu keki pasta kreması veya bir muhallebi ile kaplayarak veya da benmari usulü erittiğiniz çikolata ile kaplayarak da servis edebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder